Імміграція в Квебек

Опубліковано 04 травень 2018

Квебек може багато чого запропонувати міжнародним студентам: унікальна культурна ідентичність, можливість вчитися англійською, французькою або обома мовами відразу, а також отримати диплом міжнародного рівня від фантастичних університетів, коледжів (CÉGEP) і сотні інших шкіл, які Квебек має в своєму розпорядженні. Що ще більш важливо, Квебек пропонує одну з найшвидших імміграційних програм для випускників або майбутніх випускників Квебекський освітніх установ, яка не вимагає  робочий досвід в Канаді, і на які можна подати заявку під час навчання! Не дивно, що багато іноземні студенти вважають за краще залишитися в Квебеку після закінчення навчання.

Щоб іммігрувати до Квебеку через освіту, потрібно всього лише дотримуватися простого двохетапному процесу:
1) Подати заявку на отримання відбіркового сертифіката Квебека (CSQ - Certificate de sélection du Québec) в рамках програми Квебецького досвіду (PEQ- de lexpérience québécoise).
2) Разом з CSQ відправити уряду Канади заявку на постійне проживання.

1) Подача заявки на отримання сертифіката de québec du Québec в рамках програми PEQ - це перший крок до отримання статусу постійного жителя Канади.

Програма PEQ дозволяє нинішнім або майбутнім випускникам освітніх установ Квебека, які відповідають певним умовам, отримати CSQ з метою подальшого отримання постійного місця проживання.

Щоб мати можливість подати заявку через цю програму, Вам необхідно виконати наступні умови:

- у Вас має бути намір оселитися в Квебеці, щоб в подальшому влаштуватися на роботу;
- Ви повинні вже якийсь час проживати і навчатися в Квебеці і не порушувати умов Вашого перебування;
- перебувати в Квебеці мінімум половину від тривалості Вашої навчальної програми;
- мати допустимий для програми диплом Квебека (див. нижче) або ж Ваша навчальна програма повинна закінчитися протягом шести місяців з дати подачі вашої заявки;
- продемонструвати усне володіння французькою мовою на рівні B2 (advanced intermdiate) *;
- мати можливість забезпечити себе, дружину, дітей, якщо такі зазначені в заявці на CSQ, як мінімум протягом 3 місяців;
- бути 18 років і старше, і мати діючий паспорт, і, якщо Ви подаєте заяву в Квебеці, легально проживати на момент подачі заяви.

* Зверніть увагу, що Вам необхідно довести, що Ви володієте усним французькою мовою на рівні B2 - це обов'язкова умова для отримання CSQ через PEQ. Однак не турбуйтеся, якщо Ви ніколи не говорили або не вивчалася французьку мову в своєму житті, в більшості випадків Ви можете пройти курси французької мови безпосередньо в навчальному закладі, в якому Ви навчаєтесь!

Квебекські дипломи, мають право на участь у PEQ:
- ступінь бакалавра (бакалаврат);
- ступінь магістра (і MBA);
- докторантура;
- диплом про закінчення коледжу DEC
- диплом про професійне навчання DVS - з 1800 годинами навчання або більше;
- диплом про професійне навчання DVS, разом з подальшою професійною атестацією AEC, з 1800 годинами безперервної освіти і веде до певної професії.

Подавши заяву через PEQ Ви можете отримати CSQ. Цей сертифікат підтверджує те, що провінція (Квебек) вибрала Вас в якості свого номінанта.

2) Звернутися до уряду Канади з заявкою на постійне проживання
Після того, як провінція Квебек схвалить вас, Ви можете звернутися в IRCC і подати заявку на постійне проживання, і якщо Ваша заявка буде схвалена - voilà, Ви є постійним жителем Канади!

Завжди на вашому боці!


Підпишіться на нашу розсилку.